Späť do blogu

Dobrovoľníci si zaposilovali na dobrovoľníckej aktivite

... Nadišiel deň, aj keď nie veľmi slnečný, účasti na našom projekte "Mladí dobrovoľníci na Zborovskom hrade". Koordinátorkou tohto projektu bola Radka Drugová z filiálky 262 Svidník, ktorá prišla aj so svojou vedúcou Marianou Zoščákovou. Zastúpenie mala aj filiálka zo Starej Ľubovne Ankou Smoľárovou vedúcou filiálky a nechýbali ani dievčatá z Bardejova Bc. Katarína Mochnacká a vedúca filialky Majka Šellongová.

Celý deň sa niesol v znamení pomáhať, ktorý nám dal troška zabrať aj na našej kondícií.
Ako každý hrad, tak aj ten Zborovský sa nachádza na kopci, cesta trvala asi pol hodinky. Keď už sme boli hore, očarila nás jeho krása. Väčšina z nás ho navštívila prvý krát.
Zborovský hrad je už 6 rokov v rekonštrukcií pod dohľadom p. Kaminského, predsedu združenia za záchranu Zborovského hradu. Naša pomoc sa niesla tiež v takomtom duchu.
Pomáhali sme nielen my, ale aj mládež z organizácie M21, ktorý Zborovský hrad navštevujú pravidelne a musíme zdôrazniť, že aj oni odviedli kus dobrej práce.
Podarilo sa nám vyniesť zopárkrát piesok vo vedrách zo spodnej časti hradu na tú snáď najvyššiu.

Pomáhali sme im poprenášať tehly na miesta, kde nie je možné sa dostať žiadnou technikou.
Následne nám p. Kaminský spravil veľmi zaujímavú exkurziu celého hradu, kde nás ponoril do "hlbokej" histórie a poukazoval nám, ktoré častí už prešli rekonštrukciou a kroré na ňu čakajú v blízkej budúcnosti.
Záver nášho veľmi zaujímavého dňa sme ukončili opekačkou.

Spokojné z dobre odvedenej práce, nadšené zo Zborovského hradu a jeho histórie sme sa príjemne unavené vrátili domov.

V každej z nás tento deň zanechal pozitívne emócie
Dovidenia opäť raz na Zborovskom hrade.

Top