Späť do blogu

Osadili sme včelín a urobili kopec práce

Na ZŠ Česká 10 v Bratislave – Nové Mesto sa akčná skupina žiakov zúčastnila školenia Dizajn školskej záhrady, počas ktorého si vytvorili vlastný návrh školskej záhrady. Pri tvorbe návrhu školskej záhrady sa žiaci zohľadňovali rôzne kritéria ako zábavnosť, udržateľnosť, ale aj nektarodajnosť, pretože záhrada chce slúžiť aj jej hmyzím obyvateľom. V rámci návrhu si žiaci naplánovali napríklad vyvýšený zeleninový záhon, čmelín, presklené kompostovisko, „Zákutie ružového kríka“ či hotel pre ježka.

Do realizácie žiakmi navrhnutej záhrady sa v rámci dm spoločne zapojila aj skupina našich dobrovoľník z centrály a ruku k dielu priložil aj pán starosta Bratislavy - Nového Mesta Rudolf Kusý, či pani riaditeľka Iveta Kopísková. Aktivita sa realizovala 27.04.2017.

Svoje dojmy z aktivity vyjadrila i samotná koordinátorka Majka Babušová: "V týždni, kedy sa konala naša aktivita sa výrazne zhoršilo počasie. Celý čas som tŕpla a sledovala predpovede počasia, aby nám počas aktivity nepršalo, nakoľko presunúť aktivitu na iný termín kvôli stromčekom a rastlinkám nebolo možne. Usmialo sa na nás šťastie a dážď počkal pár hodín. Aby sme mali dostatok síl pri kopaní a sadení si škola pre nás pripravila rôzne dobroty od chlebíčkov, cez teplý čaj až po výbornú jablkovú štrúdľu. Samotnú aktivitu hodnotím veľmi pozitívne. Žiakom sme pomohli zrealizovať ich predstavu školskej záhrady, ktorá im bude slúžiť nielen na oddych, ale hlavne ako pomôcka v rovesníckom vzdelávacom programe „Živá pôda“."
Top