Víťazné projekty 2016

Predstavujeme víťazné projekty vybrané pre realizáciu na základe hodnotení spolupracovníkov dm a odbornej poroty. Bližšie informácie o projekte sa dozviete po kliknutí naň.

Gaudího dielňa

Gaudího dielňaBratislava

3 so, 01.10. Gaudího dielňa je projektom premeny spoločného priestoru – industriálnej plochy betónového plotu na komunitné umelecké dielo, ktoré odráža spoločné cítenie, zážitky a konanie ľudí žijúcich v Mierovej kolónii v Bratislave.
Les nie je smetisko

Les nie je smetiskoBratislava

3 št, 29.09. Projekt "Les nie je smetisko" realizuje Občianske združenie Všestranko s cieľom informovať širokú verejnosť o čase rozkladu rôznych látok v prírode a zabezpečiť tak zlepšenie povedomia verejnosti o stave prírody, hrozbách jej devastovania a nevyhnutnosti jej ochrany a tohto projektu.
Dobudovanie športového areálu s inline dráhou

Dobudovanie športového areálu s inline dráhouKošice

2 št, 29.09. Naša základná škola sa stala v roku 2015 miestom vybudovania novej inline dráhy, zatiaľ jedinej svojho druhu na Slovensku. V tomto roku je našim cieľom dobudovanie vnútorných areálových komunikácií, vytvorenie oddychovej zóny, revitalizácia trávnika, výsadba zelene a osadenie mestského mobiliáru.
Včelí kRaj

Včelí kRaj Kokava nad Rimavicou

2 št, 29.09. Aké by to bolo bez včiel? Bol by náš jedálniček rovnako pestrý? Za každé tretie sústo musíme poďakovať opeleniu včelami. Teraz sa môžeme za ich činnosť poďakovať. Projekt prináša dobrovoľnícke aktivity, ktoré skrášlia nielen našu krajinu, ale prinesú aj pomoc našim malým pomocníkom.
Kultúrny, historický a umelecký odkaz našich predkov v tvorivom procese a vzdelávaní

Kultúrny, historický a umelecký odkaz našich predkov v tvorivom procese a vzdelávaníRužomberok

3 št, 22.09. Archeopark Liptovia je inovatívny a ojedinelý projekt, ktorého cieľom je vybudovanie prvej živej pravekej osady na úpätí Nízkych Tatier.
Búrame bariéry - výlet plný zážitkov

Búrame bariéry - výlet plný zážitkovNové Zámky

2 št, 11.08. Projekt je zameraný na podporu vzájomnej spolupráce handicapovaných a zdravých detí. Jedná sa o deti s autizmom, ktoré navštevujú Špeciálnu školu pre deti s autizmom v Nových Zámkoch.
STRAND opäť patrí Lučenčanom

STRAND opäť patrí LučenčanomLučenec

2 st, 10.08. Život Strandu začína v roku 1925, kedy na mieste na návrh Lučenčanov vzniká verejné kúpalisko na potoku v mestskom parku – STRAND. Svoju funkciu plní do 60. rokov, neskôr funguje ako detské ihrisko. Posledné roky chátra a degraduje.
V prírode nám to myslí, pod stromami máme kyslík

V prírode nám to myslí, pod stromami máme kyslíkBratislava

2 ut, 02.08. Projekt je výnimočný vďaka deťom, ktoré sa na ňom budú podieľať. Sú to deti zo sociálne slabších rodín a aj takých, ktorí bývajú v sociálnej ubytovni FORTUNA. Väčšinu času trávia potulovaním sa po sídlisku, obchodných centrách, prípadne pri televízore. Práve kvôli nim by sme radi vybudovali školskú záhradu.
Lepší svet v sociálnej výdajni

Lepší svet v sociálnej výdajniBratislava

2 ut, 02.08. Sociálna výdajňa potravín a spotrebného tovaru v bratislavskom Novom Meste funguje od jesene 2012. Zákazníci si tu môžu bezplatne vybrať tovar rôzneho druhu – mliečne výroby, zeleninu, ovocie, múku, ryžu, olej, sladkosti, mäsové výrobky, ale aj drogériu. Klientami sú seniori s nízkym príjmom a rodiny v hmotnej núdzi.
Zbieranie odpadkov na Suchom Vrchu

Zbieranie odpadkov na Suchom VrchuBanská Bystrica

2 po, 01.08. Väčšina bystričanov ani netuší, aké ľahko dostupné prírodné atrakcie majú rovno za humnami. Približne 7 km od centra mesta je časom zabudnuté rekreačné miestečko, známe ako Suchý Vrch.
(Spolu) Objavujme prírodu a jej dary v meste

(Spolu) Objavujme prírodu a jej dary v mesteKošice

3 ut, 26.07. Deti a mladí dospelí s ťažkým zdravotným postihnutím sa za pomoci dobrovoľníkov oboznámia so svetom zdravia a prírody formou poznávania, kreatívneho tvorenia a pohybom. Hravou formou spoznávať to, čo nám dáva naša príroda, ako ju zveľaďovať, a čo a ako z nej vieme zužitkovať, aj s použitím rôznych pomôcok.
Májová sobota na hrade Lietava

Májová sobota na hrade LietavaLietava

4 ut, 26.07. Hlavnou myšlienkou tohto projektu je zapojenie dobrovoľníkov do pracovných aktivít, ktoré budú rozdelené na tieto činnosti: revitalizácia lesnej studničky pod hradom a čistenie turistického chodníka od odpadkov a náletových drevín.
Revitalizácia Azylového domu v Holíči

Revitalizácia Azylového domu v HolíčiHolíč

3 pi, 22.07. Projekt je zameraný na revitalizáciu azylového domu v Holíči pre obete domáceho násilia. Azylový dom poskytuje svoje služby nepretržite už 15 rokov, za tú dobu prešli jeho bránami stovky žien a detí, ktorým poskytol svoje útočisko.
Krajšie MyMamy

Krajšie MyMamyPrešov

2 št, 07.07. Prostredníctvom projektu Krajšie MyMamy chceme skrášliť blízke okolie Bezpečného ženského domu MyMamy v Prešove, v ktorom nachádzajú domov a bezpečie ženy, zažívajúce násilie v partnerských vzťahoch spolu s ich deťmi.
Rozprávková záhrada

Rozprávková záhradaSenica

2 št, 07.07. Naša materská škola má peknú záhradu, ale lavičky a preliezačky, ktoré sú v nej umiestnené, sú v žalostnom stave. Pomocou projektu chceme tieto ponatierať, vymeniť dosky v záhradných domčekoch, doplniť záhradu o nové súčasti a tak ju premeniť na rozprávkový svet, v ktorom sa budú dobre cítiť nielen deti, ale aj ich rodinní príslušníci, ktorí sa zúčastňujú aj iných aktivít v materskej škole ako sú Mama, oco, poďme športovať, Bezpečne pešo i na bicykli, Deň zeme a pod.
Jarné čistenie okolia turistického chodníka

Jarné čistenie okolia turistického chodníkaDobrá Voda

3 po, 04.07. Realizáciou tohto projektu by sme chceli obnoviť a vyčistiť turisticky značené chodníky, náučné trasy a verejné priestranstvá pre turistov. Projekt by riešil naliehavé problémy na turistických trasách, či už ide o odpadky a skládky popri turistických chodníkoch, neschodnosť chodníkov kvôli popadaným stromom. Po ukončení projektu by sa mali skvalitniť túry na turistických chodníkoch pre obyvateľov obce, ale aj pre mnoho návštevníkov a turistov.
Montezáhrada pre najmenších

Montezáhrada pre najmenšíchPrievidza

2 po, 04.07. Úprava záhradnej zóny, do ktorej chceme postaviť hry a hračky, ktoré vychádzajú z prvkov Montessori pedagogiky. Budú slúžiť našim najmenším návštevníkom - drobčekom do 3 rokov, ale aj ich starším súrodencom. Keďže nás navštevujú deti nielen z nášho mesta, ale aj zo širokého okolia, radi by sme pre ne pripravili opäť niečo nové a zaujímavé.
Úroveň človeka sa hodnotí podľa prístupu k slabším...

Úroveň človeka sa hodnotí podľa prístupu k slabším...Nové Mesto nad Váhom

3 po, 04.07. Do projektu sa zapájame s nádejou na pomoc o vybudovanie dôstojných podmienok pre život v útulku pre opustených a týraných psíkov, ktorí sa ocitli na ulici nie vlastnou vinou. Aj tento čas, ktorí psíkovia strávia pod ochrannými krídlami útulku, môžu prežiť v čistom, útulnom prostredí, s plnou miskou, teplým pelieškom, bez bolestí, bez rán na tele i duši, v láskyplnej opatere ich opatrovateľov. Nato, aby sme im mohli splniť tento ich "psí sen", potrebujeme pomoc vás všetkých.
SIM - miesto zbraní oáza

SIM - miesto zbraní oázaMartin

2 st, 22.06. Hlavným cieľom tohto projektu je podpora komunitného života a motivácia širokej verejnosti, aby iniciatívne prispeli k zveľadeniu relaxačného areálu v bývalých vojenských skladoch (SIM) na okraji mesta Martin.
Od hračky k pomoci

Od hračky k pomociNitra

3 st, 22.06. Chránená dielňa Centrum Slniečko je súčasťou n.o. Centrum Slniečko, ktorá pomáha týraným, zneužívaným a zanedbávaným deťom a obetiam domáceho násilia.
Revitalizácia detského ihriska na cvičisku CCES

Revitalizácia detského ihriska na cvičisku CCESBratislava

3 ut, 21.06. Občianske združenie CCES sa zameriava na výcvik záchranárskych psov. Toho času máme prenajaté priestory na Vrakunskej ceste v Bratisave, kde súčasťou cvičiska je aj detský kútik. Tento je k dispozícii deťom pri akciách, ktoré robíme pre kynologickú verejnosť.
Revitalizácia športového areálu

Revitalizácia športového areáluNová Dubnica

2 ut, 21.06. Športový areál za budovou školy potrebuje revitalizáciu, aby mohol slúžiť ako žiakom školy počas vyučovania, tak aj pre ich voľnočasové aktivity a športové vyžitie mládeže a všetkých obyvateľov mesta v mimovyučovacom čase.
Vyčistime si rybník

Vyčistime si rybníkNižný Hrušov

2 po, 20.06. Hlavným cieľom projektu Vyčistime si rybník je snaha o znovusprístupnenie rybníka v našej obci pre rodiny s deťmi a vytvorenie tak oddychovej zóny vyčistením od náletových drevín a vyrovnaním terénu pobrežia.
ZáZemie plné života

ZáZemie plné životaSpišská Nová Ves

2 po, 20.06. Zámerom projektu je podpora a rozvíjanie komunitného života prostredníctvom aktivít na pôde existujúcej komunitnej záhrady ZáZeMie. Zvyšovanie informovanosti, rozširovanie a zveľaďovanie partnerstiev, dobudovanie a rozšírenie existujúcej komunitnej záhrady ZáZeMie o nové prvky ekostaviteľstva, organizovanie workshopov a kultúrnych podujatí za účelom podpory myšlienky permakultúry, ekológie, umenia a remeselníctva, a hlavne motivácia verejnosti k aktívnej participácii.Hľadáme dobrovoľníkov, ktorí pomôžu s prácami v komunitnej záhrade a pri organizovaní festivalov.
Pomôžte nám pomáhať!

Pomôžte nám pomáhať! Topoľčany

1 st, 15.06. Prihlasujeme sa do projektu s prosbou o pomoc pre našich opustených štvornohých priateľov. Pomôžte nám dobudovať im aspoň prijateľné podmienky pre život, na ktorý ich odsúdili iní.
Kvety, bylinky a čary

Kvety, bylinky a čaryBanská Bystrica

2 st, 15.06. Sme Občianskym združením pri mestskej materskej škole s profiláciou na environmentálnu výchovu. V spolupráci s MŠ sa snažíme vhodnými aktivitami u detí pestovať kladný vzťah k prírode a starostlivosti o ňu, pozitívny postoj k ochrane životného prostredia a triedeniu odpadov a zároveň viesť deti k zdravému spôsobu života.
Oživenie zelene v DSS pre dospelých Košúty

Oživenie zelene v DSS pre dospelých KošútyKošúty

2 st, 15.06. Cieľom projektu je udržavanie a oživenie zelene v areáli Domova sociálnych služieb pre dospelých Košúty (ďalej len "DSS Košúty"). Uvedenou aktivitou prispejeme k zlepšeniu životných podmienok obyvateľom DSS Košúty, trpiacimi duševnými poruchami, poruchami správania, zmyslovým postihnutím alebo kombináciou postihnutí.
Sokoliarstvo a chov koní ako predmet rozširujúci profesionálne zručnosti žiakov základnej školy.

Sokoliarstvo a chov koní ako predmet rozširujúci profesionálne zručnosti žiakov základnej školy.Štiavnické Bane

2 ut, 14.06. Na Základnej škole s materskou školou Maximiliána Hella vyučujeme ako prvá základná škola na svete predmet Sokoliarstvo a chov koní.
REVITALIZÁCIA ZÁHRADNÉHO ALTÁNKU

REVITALIZÁCIA ZÁHRADNÉHO ALTÁNKUŽilina

2 št, 26.05. Záhradný altánok slúži na relaxáciu a oddych zdravotne postihnutých ľudí v Domove sociálnych služieb SYNNÓMIA v Žiline. Po dlhšom čase je už potrebné ho komplexne revitalizovať ochranným náterom a odstránením machu zo špár v dlažbe, na ktorej altánok stojí.
Zlepšenie pobytu v útulku nechceným a opusteným psíkom v útulku

Zlepšenie pobytu v útulku nechceným a opusteným psíkom v útulkuNové Zámky

1 st, 25.05. V našom útulku aktuálne 60 psíkov, naša kapacita je približne na 45. Máme 24-hodinovú odchytovú službu a každý nechcený, stratený a zrazený psík skončí v našom útulku. Potrebovali by sme nanovo vymaľovať priestory a oplotenie, opraviť psie búdy a zútulniť psíkom kvalitu života v útulku.
„Od poznatkov k hodnotám - Záhradný prístrešok“

„Od poznatkov k hodnotám - Záhradný prístrešok“Bratislava

0 Zámerom projektu je svojpomocné vybudovanie oddychového parku, ktorého súčasťou bude aj záhradný prístrešok, využívaný klientmi pri sociálnej rehabilitácii a aktivitách klientov, ako aj na oddych, relaxáciu a posedenia.
Zdravie a zábava

Zdravie a zábavaBanská Bystrica

0 Na detskej onkológii v Banskej Bystrici sa každoročne novodiagnostikuje 40 prípadov onkologického ochorenia u detí. Liečba je dlhá a náročná a zasiahne celú rodinu.
Top